Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că unirea Republicii Moldova cu România ar însemna un război civil şi distrugerea ţării.

Republica Moldova va găzdui, la 6-7 septembrie 2017, cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului pe lîngă ONU (UNWTO).

 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se convoacă vineri, 15 iunie, în ședință pentru a examina și supune votului noile tarife la serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru municipiul Chișinău și tarifele de distribuție și furnizare a energiei electrice la nivel național.

 

Angajatorii care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilități, ar putea primi subvenţii din partea statului pentru compensarea parţială a salariului acestora.

 

Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova. Proiectul de lege a fost susținut de 53 de deputați din cei prezenți.

 

În Moldova, publicitatea audio va fi interzisă. Utilizarea acesteia va fi posibilă numai la evenimente publice, tîrguri sau competiții sportive.

 

Şeful Secţiei Administrativ Militare Ciocana din cadrul Centrului Militar Chişinău, împreună cu specialistul superior al Serviciului mobilizare şi medicul-specialist din cadrul aceleiaşi unităţi vor compărea pe banca acuzaţilor pentru acţiuni coruptibile, care au permis eschivarea anumitor cetăţeni de la obligațiunea îndeplinirii serviciului militar în termen.

Parlamentul ar putea aproba, pe parcursul anului curent, includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

 

Deputații PLDM au înregistrat un proiect de lege ce prevede introducerea turului II de scrutin la alegerile parlamentare din acest an.

Premierul Pavel Filip a fost acuzat de imixtiune în activitatea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), după ce regulatorul a decis să suspende decizia de majorare a prețurilor la carburanți.

 

O turmă de oi și capre a fost lovită de trăsnet la Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, iar 43 de animale au pierit.

 

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, critică vehement intenția autorităților de a ceda terenul Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA.