Consilierii municipali ai PSRM susțin că bugetul municipal nu a fost aprobat pînă acum din cauza că chișinăuienilor li se pregătește o „majorare hoțească a tarifelor”.

Scandal într-o grădiniţă din sectorul Buiucani al Capitalei. Mai mulţi părinţi spun că de cîteva ori au depistat că micuţii lor sînt hrăniţi în aceasta instituţie cu bucate necalitative.

 

Potrivit tradiției, pomul de Crăciun va fi inaugurat la 1 decembrie, iar în aceeași zi vor fi aprinse și luminițele de sărbătoare în tot orașul Chișinău.

Noul viceprimar al capitalei, care va exercita și funcția de primar general interimar, Silvia Radu, susține că decizia de a accepta noua funcție i s-a dat greu.

Zeci de veterani ai războiului pentru Independenţă, dar şi poliţişti în rezervă, condamnă acţiunile de destabilizare a situaţiei de la protestul de duminică, în care au fost răniţi patru poliţişti. Mai multe organizaţii ale veteranilor din Moldova s-au declarat nemulţumite de maniera în care au fost trataţi oamenii legii, care îşi îndeplineau misiunea de serviciu, asigurând ordinea publică şi securitatea participanţilor la protest, relatează Mesager.

Elevi din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia s-au reunit la Chişinău pentru a participa la cea de-a 25-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care se desfăşoară în prima săptămînă a lunii iulie. Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Retragerea trupelor ruseşti din regiunea transnistreană şi evoluţiile înregistrate în procesul de reintegrare au principalele subiecte abordate în cadrul unei mese rotunde organizate astăzi, 18 septembrie, la Chişinău.

Poliţia nu are de gînd să se limiteze la zona Pieţei Centrale pentru combaterea comerţului spontan pe străzile Chişinăului.