Din 1 iunie va fi permisă vînzarea băuturilor răcoritoare și a înghețatei în parcurile și scuarurile din Chișinău.

 

Pensionarii și persoanele cu dizabilități din municipiul Chișinău, aflați la evidența Direcției generale asistență socială și sănătate, care sînt beneficiari de compensații/abonamente pentru călătoria în transportul public și au o pensie mai mică de 1.450 lei, vor primi către Sărbătorile de Paști cîte 100 de lei.

 

Primăria municipiului Chișinău informează că Parcul Urban de Autobuze (PUA) anunță concurs de angajare pentru anumite categorii de salariați. 

În perioada 7-10 martie, a.c. în capitală au fost sterilizați 140 de cîini fără stăpîn

 

Trei semafoare vorbitoare au apărut în cartierul Telecentru din Capitală. Acestea îi anunță pe trecători cînd e verde sau roșu și sînt destinate celor cu vederea slabă.

Grădinița 212 din sectorul Ciocana al caputalei este plină de gîndaci care îi muscă pe copii, iar părinții sînt îngrijorați din cauză că administrația instituției nu întreprinde nicio măsură pentru a scăpa de ei.

Șeful statului, Igor Dodon, a comentat evenimentele de ieri de la protestele organizate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), de către Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” (PAS, PPDA și PLDM) și Partidul „Șor”.

Lacurile din Chişinău conţin bacterii periculoase pentru sănătate şi nu sînt recomandate pentru scăldat.

Cererea președintelui Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, privind anularea deciziei de invalidare a alegerilor din Chișinău, a fost returnată de Curtea Supremă de Justiție.

 

Un locuitor al Chișinăului a observat la Botanica o mansardă care a început să se dărîme.

În capitala Moldovei a apărut un monument pentru copiii care au murit în incendiul din Kemerovo.

 

Comisia electorală centrală a declarat nule alegerile locale noi din Chișinău.