În primele şapte zile ale acestui an, instituţiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat 1 944 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în comparaţie cu săptămîna precedentă, cînd s-au înregistrat 1 699 cazuri.

 

Rezultatele anchetei inițiate de Ministerul Sănătății la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, unde o tânără susține că a avortat în toaleta instituției, ar putea fi făcute publice pe parcursul zilei de mâine.

 

Cinci minori cu vârstele între 13-16 ani, care au avut nevoie de intervenția salvatorilor noaptea trecută, după ce au rămas blocați la etajul 7 a unui bloc de locuit de pe strada Decebal din capitală.

 

Răfuială cu împuşcături în Capitală. Un tînăr de 25 de ani a murit, iar altul, de 27, a fost rănit, după ce vecinii lor au tras spre ei mai multe gloanţe.

 

A încurcat în maşina poliţiei cu un taxi. Este isprava unui tînăr din capitală, care, după ce a chefuit cu prietenii, s-a dat în spectacol în faţa oamenilor legii.

 

Primul tîrg de Crăciun în stil european organizat la Chişinău de Guvern va fi deschis astăzi, începînd cu ora 18:00.

Locuitorii din Chișinău, care au propuneri vizavi de subiectul animalelor de companie, sunt îndemnați să le expedieze la Primăria capitalei, nemijlocit viceprimarului de ramură Ruslan Codreanu.

 

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, susține că rezultatul referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă a fost „mai mult sau mai puțin previzibil”.

 

Reprezentanții Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului (DMPDC) vă îndeamnă să anunțați oamenii legii, la numărul 902, dacă vedeți pe stradă copii nesupravegheați sau care cerșesc.

 

Analiștii politici Valeriu Ostalep și Victor Ciobanu susțin că rezultatele referendumului desfășurat ieri în capitală erau previzibile, ceea ce s-a produs fiind rezultatul fragmentării puternice a electoratului din Chișinău

 

„Apă-Canal Chișinău” (ACC) a început evacuarea nămolului acumulat timp de un an în geotuburile de la Stația de Epurare. Lucrările vor dura pînă în luna martie a anului viitor, transmite IPN.

 

Consilierii municipali ai PSRM susțin că bugetul municipal nu a fost aprobat pînă acum din cauza că chișinăuienilor li se pregătește o „majorare hoțească a tarifelor”.