Comisia electorală centrală a declarat nule alegerile locale noi din Chișinău.

CEC a anulat atît alegerilie din 20 mai, cît și cele din 3 iunie. Mai mult, în condițiile în care pînă la expirarea mandatului fostului primar al capitalei a mai rămas mai puțin de un an, conform codului electoral al Republicii Moldova, organizarea unor alegeri locale repetate este imposibilă.

”În conformitatea cu legea, CEC a luat act de hotărîrea irevocabilă a judecătorilor, se declară nule alegerile locale noi din Chișinău”, a declarat președintele CEC, Alina Rusu.

Pentru proiectul de decizie de declarare nule a alegerilor locale noi din Chișinău, au votat cinci membri ai CEC.  Proiectul de decizie a stîrnit o serie de controverse între membrii CEC.

Proiectul de decizie a stîrnit o serie de controverse între membrii CEC , relatează Noi.md.

”Noi sîntem într-o situație foarte delicată, în primul rînd hotărîrea aceasta judecătorească aruncă o piatră în baltă și va genera reacții extrem de negative de la partenerii noștri externi”, a declarat membrul CEC, Vadim Șarban.

La rîndul său, Sergiu Gurduza a solicitat ca CEC să amîne luarea deciziei de anulare a alegerilor locale noi, propunerea nu a fost susținută de membrii comisiei.

Potrivit legislației în vigoare, pînă la alegerile viitoare în funcția de primar urmează a fi numit un primar general interimar.