Potrivit tradiției, pomul de Crăciun va fi inaugurat la 1 decembrie, iar în aceeași zi vor fi aprinse și luminițele de sărbătoare în tot orașul Chișinău.

Astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei capitalei, șeful adjunct al Direcției cultură, Stela Mitriuc, a anunțat programul manifestațiilor pentru sărbătorile de iarnă.

Astfel, la 24 și 25 decembrie, în centrul capitalei va fi serbat Crăciunul pe stil nou. La 24 decembrie va fi organizată o paradă a costumelor și un spectacol intitulat „Clinchet de argint pe aripi de colind”. La 25 decembrie, în centrul orașului este planificat un spectacol de divertisment cu muzică ușoară, care va dura 3-4 ore.

Totodată, în perioada 26 decembrie – 14 ianuarie, în apropierea bradului vor fi organizate matinee pentru copii cu Moș Crăciun și animatori.

De Revelion, locuitorii și oaspeții Chișinăului vor fi distrați de orchestrele folclorice, concertul incuzînd două componente: „Portretele anului 2017” și „Medalion de Revelion”.

„Vreau și e în posibilitatea nostră să lucrăm cu colectivele municipale și orchestrele profesioniste aflate la balanța Direcției cultură”, a menționat Stela Mitriuc.

Nelipsite vor fi și focurile de artificii. Manifestațiile tematice pe strada 31 august se vor încheia la ora 20:00, iar la 22:00, în PMAN, se anunță un concert grandios, care va marca sărbătoarea, informează NOI.md