Pînă la sfîrșitul anului 2019, în capitală urmează a fi redeschise, după reparație, patru instituții de educație timpurie cu 36 de grupe noi, care vor putea fi frecventate de 825 de copii.

Datele au fost prezentate luni, 30 septembrie, la ședința operativă a serviciilor municipale de consilierul primarului general interimar al capitalei, Vasile Meriacre.

Astfel, în grădinița nr. 198 din sectorul Ciocana, către mijlocul lunii curente vor fi deschise 14 grupe de copii cu 340 de locuri. Pentru asta au fost cheltuite 14 mln de lei.

De asemenea, într-unul din blocurile liceului „Kiril și Metodiu" din sectorul Rîșcani vor funcționa patru grupe noi cu 100 de locuri. Lucrările ar urma să fie finalizate la sfîrșitul lunii octombrie, pentru acestea fiind alocate șase milioane de lei.

Alți 260 de copii din sectorul Buiucani vor putea frecventa grădinița, fiind create 13 grupe noi, în baza unui proiect de parteneriat public-privat. În prezent, au loc lucrări de finisare în interiorul edificiului, inaugurarea fiind programată pentru luna octombrie 2019.

În instituția nr. 112 din sectorul Botanica al capitalei deja au fost deschise cinci grupe noi cu o capacitate de 125 de locuri. Costul lucrărilor de reparație a fost de 7,2 mln de lei.

Vasile Meriacre a precizat că alte trei proiecte de reparație a grădinițelor, care urmau a fi realizate în acest an, vor fi transferate pentru anul 2020, din cauza problemelor tehnice apărute pe parcursul reparațiilor sau din insuficiență de bani.