O grădiniță din sectorul Centru al capitalei a fost scoasă la vînzare contra unei sume de 36 de milioane de lei. Asta după ce a fost preluată, în 2016, de un investitor privat, de la S.A. Bucuria.

Primăria a predat imobilul noului proprietar în toamna anului 2018, iar copiii - mutați la alte două grădinițe. De atunci, clădirea este în vînzare, iar primarul Ion Ceban spune că prețul este unul exagerat.

Șeful Direcției educație, tineret și sport a sectorului Rîșcani, Andrei Pavaloi, a explicat, pentru UNIMEDIA, cum a ajuns să fie vîndută grădinița și unde au fost mutați copiii.

„În 2014, Primăria a închiriat clădirea instituției pentru o perioadă de 2 ani, de la S.A Bucuria. În 2016, proprietar devine un alt investitor, Sharp Cliff Invest, care a solicitat, începînd cu 1 ianuarie 2017, dublarea contractului de arendă. S-au dus mai multe tratative, s-au discutat mai multe variante de retrocedare a clădirii, dar fără succes”, a menționat Andrei Pavaloi.

Suma plătită de Primărie doar pentru arenda imobilului se ridica la circa 2 milioane de lei anual, un preț deja mare pentru administrația publică locală, a precizat șeful Direcției educație din sectorul Rîșcani. De asemenea, lipsea posibilitatea de a investi surse financiare, iar proprietarul nu era cointeresat să repare imobilul, aflat în stare avariată. Și pentru că părțile nu au ajuns la un numitor comun, începînd cu vara anului 2018, copiii care frecventau instituția au fost mutați la alte două grădinițe din sector.

În toamna 2018 a fost făcut actul de predare a imobilului către investitorul privat, iar de atunci, clădirea fostei grădinițe este de vînzare, contra sumei de 36 de milioane de lei.

Primarul capitalei spune că grădinița din sectorul Rîșcani nu este singura pe care autoritățile municipale „au pierdut-o”.

„Am pierdut 83 de grădinițe în peste 20 de ani. Vor 35 de milioane, cu așa bani, construim 4 grădinițe noi”, a precizat Ion Ceban.

„Vor să costruiască blocuri acolo? Nu vor construi nimic, îi atenționez public”, a avertizat edilul.

Potrivit ultimei actualizări, de la 23 decembrie 2019, Societatea cu Răspundere Limitată Sharp Cliff Invest este administrată de Nastas Roman, fondatori fiind S.A. Bucuria (99,84) și Sharp Cliff LTD (0,15%), activitatea de bază fiind închirierea şi exploatarea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.