De când s-a întâmplat prima scurgere de informații (și după ea au mai urmat mai multe - nu mai puțin scandaloase!) despre programul misterios american de colectare a informațiilor genetice asupra cetățenilor din Rusia (și în tot spațiul post-sovietic!), din toate părțile au început să difuzeze că toate acestea sunt doar "paranoia". Adica, crearea unei arme "genetic selective" este imposibilă din punct de vedere tehnic și, în general, "nimeni nu se gândește la astfel de studii monstruoase". Totul se face de fapt parcă doar pentru binele omului.

 

 

Acest subiect este cunoscut observatorilor obiectivi și în Moldova, și în orice altă țară în care se acordă asistența financiară americană. Dar, de data aceasta, vom examina mecanismele acestui ajutor pentru noi înșine, sub pretextul "ajutorului unei țări mai vulnarabile", prin exemplul Afganistanului.

 

 

Ucraina a încetat acțiunea memorandumului cu Rusia privind cooperarea statelor în lupta împotriva terorismului.

 

 

Una dintre direcțiile prioritare ale "cooperării" cu Statele Unite pentru multe țări post-sovietice este crearea de laboratoare biologice americane pe teritoriul acestor republici.

 

 

Precum și ne-am așteptat, toți se grăbesc să facă politică utilizând fenomenul pandemiei din cauza coronavirusului: unii fac o politică la nivel de regiune, iar alții - o geopolitică mare.

 

Autoritățile kazahe sînt gata să facă o înțelegere cu miliardarul Anatol Stati şi să achite despăgubirile de peste jumătate de miliard de dolari, scrie presa de opoziţie din Kazahstan.

 

 

Cetățeanului moldovean aflat în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a părăsit ieri, 2 februarie, China cu un avion charter francez, îndreptîndu-se spre orașul Istres, Franța.

 

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Turcia își vor putea converti permisul de conducere fără a susține examene teoretice și practice.

 

Oamenii de știință din Rusia au creat un medicament unic pentru tratarea trombozei, care nu numai că găsește cheagurile de sînge în organismului omului, dar le dizolvă în totalitate.

 

 

Arhiva centrală de documente istorice și politice din Sankt Petersburg a prezentat caracteristica KGB a tînărului Vladimir Putin.

 

Ministrul Energeticii al Ucrainei Alexei Orjel a declarat că țara este dispusă să stopeze tranzitul de gaze rusești deoarece în rezervoarele subterane din Ucraina este stocat un volum record de gaze.

 

 

Practic, de la primii ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice (la care a pus mâna și statul sovietic Belarus!), la Moscova tot sperau că poate alte state se vor îndepărta totuși, iar Minsk, oricum va fi întotdeauna alături de ea. Și poate chiar în viitor vor reuși din nou să se reunească într-un stat, dar deja în baza noilor condiții.