Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret privind suspendarea Tratatului de prietenie cu Rusia. Acest lucru este menționat pe site-ul web al administrației președintelui ucrainean.

În Marea Britanie continuă să se simuleze activitatea de investigație pe baza anchetei cu titlul „cazul Skripal“. Scara activității uimește, fiind una cu adevărat britanică. Costul a atins deja 8,5 milioane de euro, și această cifră nu este una definitivă.

 

Ucraina va propune R.Moldova să construiască un pod peste rîul Nistru, care va scurta calea din Țările Baltice în Balcani, a declarat marți vicepremierul ucrainean Vladimir Kistion, transmite Korrespondent.net.

Grecia a ieşit oficial din programul de asistenţă financiară. E pe picioarele sale, însă are încă nevoie de cîrje pentru a merge. Austeritatea nu s-a terminat, iar ţara are în continuare nevoie de reforme.

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti.

Decizia instanței cu privire la invalidarea rezultatelor alegerilor din Chișinău ridică întrebări legitime, a declarat europarlamentarul Andi Cristea pe o rețea de socializare.

 

Alegătorii turci decid astăzi dacă îi acordă sau nu un al doilea mandat, de cinci ani, lui Recep Tayyip Erdogan pentru funcţia de preşedinte.

Această frază istorică s-a născut în Germania fascistă. Și noi nu ne-am fi amintit de ea niciodată, dacă practica descrisă ar fi murit odată cu fascismul german.

Cine ar fi crezut atunci, în 1945, că victoria asupra fascismului se va dovedi a fi un succes temporar al omenirii? Că distrus este doar fascismul german, nu fascismul în general. Astăzi el se renaște cu succes în multe regiuni și țări, inclusiv cele, care au contribuit cândva eroic la eliminarea fascismului german.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a dezbătut joi, 21 iunie, ultimele evoluții din Republica Moldova, informează Radio Chișinău.

 

În legătură cu temperaturile ridicate în atmosferă, Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei atenționează toți cetățenii R.M., participanți la traficul transfrontalier, despre instituirea, din unor restricții de circulație

 

Europarlamentarul Cristian Preda a ținut să menționeze faptul că situația de la Chișinău și anume invalidarea alegerilor va fi mîine pe agenda Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European.

 

Moldova, Ucraina și Georgia ar putea acționa împreună Rusia în judecată, în legătură cu „agresiunea Kremlinului și ocuparea unei părți din teritoriul acestora”.