Marii Britanii i se cere să întoarcă în termen de şase luni către Mauritius un grup de insule din Oceanul Indian, pe care se află o bază britanico-americană Strategică.

 

Învestit în funcţie de numai două zile, noul preşedinte ucrainean ales Volodimir Zelenski este deja contestat: o petiţie prin care i se cere demisia a adunat peste peste patru mii de semnături în doar 24 de ore, relatează joi portalul ucrainean Levîi bereg.

 

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision difuzate marţi seara a fost ţinta unui atac cibernetic, imagini animate cu explozii în oraşul gazdă al evenimentului Tel Aviv apărînd timp de cîteva minute în timpul difuzării concursului de către televiziunea publică israeliană KAN.

 

Un cetățean al Republicii Moldova a supraviețuit căderii sub un tren în metroul din Moscova, căpătînd drept rezultat o fractură de șold.

Fostul primar al Bucureștiului Sorin Oprescu a fost condamnat luni la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru infracţiuni de corupţie.

Cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Ucraina, un portal de investigație ucrainean a relatat că cel mai popular candidat, potrivit sondajelor de opinie, actorul Volodimir Zelenski, are în Italia o vilă cu 15 camere, pe care nu a inclus-o în declarația de avere.

 

Un incediu a distrus catedrala Notre Dame, iar președintele Franței a promis că acesta va fi reconstruită. Un Joc video ar putea fi folosit pentru asta.

 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va cere formal Uniunii Europene marţi sau miercuri amînarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvînt al Downing Street.

Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a publicat rezultatele votării la alegerile prezidențiale după procesarea a 80,20% din procese-verbale.

 

“Nu avem intenţia de a face concesii în faţa cerinţelor SUA (formulate la summitul de la Hanoi) sub nicio formă şi nici dorinţa de a ne angaja în negocieri de acest gen”, a declarat înaltul responsabil diplomatic nord-coreean într-o conferinţă de presă la Phenian.

După cum a subliniat șeful adjunct al fracțiunii Batkivshchyna din Rada Supremă, Serghei Sobolev, există suspiciuni că există un falsificarea a voturilor "în favoarea candidatului pro-guvernamental".

 

Parlamentul European urmărește cum se investighează contestațiile depuse în legătură cu încălcările admise la alegerile parlamentare din 24 februarie și cum se formează majoritatea Parlamentară.