Premierul Marii Britanii, Theresa May, va cere formal Uniunii Europene marţi sau miercuri amînarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvînt al Downing Street.

 

“Nu avem intenţia de a face concesii în faţa cerinţelor SUA (formulate la summitul de la Hanoi) sub nicio formă şi nici dorinţa de a ne angaja în negocieri de acest gen”, a declarat înaltul responsabil diplomatic nord-coreean într-o conferinţă de presă la Phenian.

 

Parlamentul European urmărește cum se investighează contestațiile depuse în legătură cu încălcările admise la alegerile parlamentare din 24 februarie și cum se formează majoritatea Parlamentară.

Cea de-a XXIX-a Universiadă de iarnă va avea loc între 2 și 12 martie 2019, în orașul rus Krasnoyarsk, chiar în inima Siberiei.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret privind suspendarea Tratatului de prietenie cu Rusia. Acest lucru este menționat pe site-ul web al administrației președintelui ucrainean.

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti.

În Marea Britanie continuă să se simuleze activitatea de investigație pe baza anchetei cu titlul „cazul Skripal“. Scara activității uimește, fiind una cu adevărat britanică. Costul a atins deja 8,5 milioane de euro, și această cifră nu este una definitivă.

 

Alegătorii turci decid astăzi dacă îi acordă sau nu un al doilea mandat, de cinci ani, lui Recep Tayyip Erdogan pentru funcţia de preşedinte.

 

Ucraina va propune R.Moldova să construiască un pod peste rîul Nistru, care va scurta calea din Țările Baltice în Balcani, a declarat marți vicepremierul ucrainean Vladimir Kistion, transmite Korrespondent.net.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a dezbătut joi, 21 iunie, ultimele evoluții din Republica Moldova, informează Radio Chișinău.

Grecia a ieşit oficial din programul de asistenţă financiară. E pe picioarele sale, însă are încă nevoie de cîrje pentru a merge. Austeritatea nu s-a terminat, iar ţara are în continuare nevoie de reforme.

 

Europarlamentarul Cristian Preda a ținut să menționeze faptul că situația de la Chișinău și anume invalidarea alegerilor va fi mîine pe agenda Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European.