Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia unui stat UE vor putea circula liber în Marea Britanie pînă în decembrie 2023.

 

 

Agenția Europeană de Mediu avertizează că încălzirea globală va scumpi mîncarea, iar procesul deja a început.

 

 

Un principiu optimal pentru soluționarea conflictului transnistrean ar fi oferirea Transnistriei a unui statut special în cadrul Moldovei suverane și neutre.

 

 

Cetăţenii britanici au cheltuit peste patru miliarde de euro pentru a-şi face provizii în cazul în care un eventual Brexit fără un acord ar produce dificultăţi în aprovizionarea cu produse de bază, potrivit unui studiu citat de Euronews.

 

 

În perioada 1-12 iulie în apele Mării Negre au avut loc noi instruiri militare desfășurate de NATO "Sea Breeze – 2019". De ce sunt demne de atenție, deși au loc aproape în fiecare an, începând cu 1997?

 

 

Pe 25 mai 2018, la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg a fost anunțată desfășurarea în Rusia în anul 2019 a Summitului Global de Producție și Industrializare (GMIS2019).

 

 

Ţările din Africa de Vest care respectă criteriile de convergenţă urmează să se pronunţe dacă adoptă din 2020 eco drept monedă comună, a anunţat preşedintele Coastei de Fildeş Alassane Ouattara în urma unei întîlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează AFP.

 

Marii Britanii i se cere să întoarcă în termen de şase luni către Mauritius un grup de insule din Oceanul Indian, pe care se află o bază britanico-americană Strategică.

 

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu a fost primit marți dimineața la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

 

Învestit în funcţie de numai două zile, noul preşedinte ucrainean ales Volodimir Zelenski este deja contestat: o petiţie prin care i se cere demisia a adunat peste peste patru mii de semnături în doar 24 de ore, relatează joi portalul ucrainean Levîi bereg.

 

Finlanda a preluat luni de la România preşedinţia Consiliului UE şi a adoptat sloganul 'O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil', relatează DPA.  

 

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision difuzate marţi seara a fost ţinta unui atac cibernetic, imagini animate cu explozii în oraşul gazdă al evenimentului Tel Aviv apărînd timp de cîteva minute în timpul difuzării concursului de către televiziunea publică israeliană KAN.