Autoritățile din Găgăuzia, care se confruntă cu o lipsă de personal medical, vor oferit bonusuri solide pentru medicii care vor veni în autonomie - cumpărări preferențiale de locuințe, la care 75% din împrumut este rambursat din bugetul local

 

 

Industria jocurilor de noroc ar putea fi lipsită de facilitățile fiscale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat luni la Parlament de către deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba.

 

 

În perioada 20-21 septembrie, va avea loc ediţia a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, la care se preconizează participarea activă a cercurilor rusești de afaceri, inclusiv a celor din regiunile FR.

 

Eduard Harunjen, procuror general, a fost astăzi demis oficial din funcție.

 

În Moldova, nu există nici un studiu privind prețul independenței, care a fost plătit de populația rusolingvă din țara noastră, și nu se știe cîți profesioniști aflați în floarea vîrstei au părăsit republica.

 

Peste 50 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 30 iunie, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor preliminare, scrutinul a fost cîştigat de Irina Vlah, care a deţinut anterior mandatul de başcan.

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, planifică să se întîlnească pînă la jumătatea lunii august cu conducerea de vîrf a Rusiei și să discute despre acordarea unei reduceri la gazele naturale.

 

 

Comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Johannes Hahn, va face o vizită la Chișinău pentru a purta negocieri cu noul guvern moldovean.

 

Directorul General al Moldtelecom, Dan Mitriuc, a demisionat.

 

 

20 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, după ce au fost la o masă de pomenire în satul Holoşnita, Raionul Soroca. Starea pacienţilor este de gravitate medie. 

 

Lovitură de teatru pentru capul de afiș al democraților. Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

 

În timp ce în Venezuela, Statele Unite ale Americii au sprijinit rapid un parlament ales în mod democratic, întreaga Moldovă așteaptă cînd, oficial, Washingtonul va recunoaște Parlamentul ales legal în ţara noastră, precum și majoritatea parlamentară legitimă creată în acesta și Guvernul Sandu, desemnat de această majoritate.