O nouă înregistrare video, făcută în timpul audierilor omului de afaceri Veaceslav Platon, a apărut în spațiul public.

 

 

În perioada Etapei I investiționale, Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, SRL ”Avia Invest”, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune.

 

 

Respectarea regimului de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, pentru persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova în sensul intrării pe teritoriul acesteia, nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea.

 

 

Președintele țării Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare către cetățenii Republicii Moldova și către Veterani cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 

 

Șeful statului, Igor Dodon, a lansat, astăzi, 20 februarie, proiectul de industrializare a țării și a îndemnat autoritățile locale să participe la realizarea acestuia.

 

 

La aproape patru săptămîni, după ce procurorul general ucrainean, Ruslan Reaboșapka, a trimis o cerere către procurorul general moldovean, Alexandr Stoianoglo, prin care se cere întoarcerea lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei, Procuratura Generală a Republicii Moldova (PG) încă nu a decis dacă acesta va fi extrădat sau nu.

 

 

În toate școlile de stat va fi asigurată alimentația gratuită a copiilor. Elevii vor fi hrăniți gratuit la solicitarea președintelui, Igor Dodon.

 

 

Infrastructura necesară pentru a asigura transportul de gaze naturale spre R. Moldova pe coridorul transbalcanic a fost construită și de mîine am putea folosi această rută alternativă, dă asigurări directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

 

 

Anul trecut exporturile de mărfuri către Uniunea Europeană au scăzut în comparație cu 2018. În schimb, cele destinate țărilor CSI au crescut. Asta arată datele prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS).

 

Începînd cu 2020, lista exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă va fi extinsă de la 130 la peste 350 de companii moldovenești.

 

 

Inspectorii de la Bălți au efectuat mai multe controale ,,cu privire la efectuarea controalelor în domeniul siguranței alimentelor în perioada sărbătorilor de iarnă” în magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică, piețele agroalimentare din municipiu.

 

 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întîlnit cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.