Moldova și Turcia și-au confirmat intenția de a liberaliza transporturile bilaterale de mărfuri prin inițierea unui protocol privind introducerea modificărilor corespunzătoare în Acordul interguvernamental moldo-turc privind transportul rutier internațional, semnat în anul 1994.

 

Desfacerea căsătoriei, prin acordul soţilor, ar putea fi făcută la notar. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, proiectul noii legi privind procedura notarială.

 

Compania aeriană românească TAROM a lansat ieri, 16 septembrie, cursa regulată Chișinău-Timișoara, care va fi operată de trei ori pe săptămînă: în zilele de miercuri, vineri și duminică.

Moldova și Belarusul au convenit asupra deschiderii unui zbor direct Chișinău-Minsk. Legătura aeriană între capitalele celor două țări urmează să fie deschisă în octombrie 2018.

Ambrozia va fi inclusă în lista plantelor interzise în Republica Moldova.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției (IGP) afirmă că a acționat în strictă conformitate cu prevederile legii în dimineața zilei de astăzi, 27 augustu 2018, cînd a evacuat protestatarii din perimetrul bulevardelor Ștefan Cel Mare și Sfînt și G. Bănulescu-Bodoni.

 

Inspectoratul General de Poliție vine cu precizări în legătură cu manifestația de ieri, organizată în contextul anului centenarului de un grup de cetățeni români și moldoveni.

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia împliniri a 27 de ani de la obținerea independenții Republicii Moldova.

După marşul de ieri organizat în capitală de unioniști, deputatul român Constantin Codreanu a solicitat asistență din partea Ambasadei României la Chișinău.

 

„Independența ne-o construim cu toții, zi de zi”, menționează premierul Pavel Filip într-un mesaj postat pe Facebook cu ocazia Zilei Independenței.

 

Republica Moldova este acuzată de atitudine antiromânească. Situația de la vămile cu Republica Moldova, unde sute de cetățeni români sunt întorși din drum, sub diferite motive, va fi prezentată oficialilor europeni. Cu toate acestea, Marea Adunare Centenară de sâmbătă va avea loc conform planului: Piața Marii Adunări Naționale, ora 12:00.

Poliția de Frontieră a inițiat și a început să întreprindă un șir de măsuri în punctele de trecere pentru monitorizarea, detectarea și notificarea alertelor privind persoanele suspecte de caz probabil de infectare cu virusul rujeolic.