Blocul ACUM a organizat astăzi, o manifestație publică de protest împotriva creșterilor la carburanți, dar și cartofi.

Activul civic, Pavel Grigorciuc, care se află în arest preventiv după incidentul cu deputatul PDM Serghei Sîrbu, rămîne în închisoare.

Deputații din Blocul ACUM planifică să organizeze noi proteste. Declarația a fost făcut astăzi de Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA.

 

Partidul Socialiștilor consideră propunerea de astăzi a blocului ACUM de a organiza o ședință specială a Parlamentului  - drept nefondată și care nu merită să fie luată în considerare.

 

Astăzi se fac exact două luni de la prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova nou-ales, care nu este deocamdată funcțional, or, acea ședință, de pe 21 martie, a fost și ultima ședință a noii componențe a Legislativului.

 

PSRM, PDM și Blocul ACUM vor accede în Legislativ, dacă, duminica viitoare, ar avea loc alegeri parlamentare, potrivit ultimului sondaj de opinie prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Două persoane fizice și alte două juridice, învinuite de organizarea migrației ilegale, și-au primit pedepsele în instanță.

 

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea fostului președinte al României, Traian Băsescu.

 

Vicepreședintele Partidului Nostru (PN), Dmitrii Ciubașenco, a demisionat din funcția de vicepreședinte al formațiunii. Contactat telefonic de reporterii ZdG, Ciubașenco și-a confirmat demisia din conducerea partidului.

 

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, declară că „ne îndreptăm cu pași siguri către alegerile anticipate”.

Organizaţia Naţiunilor Unite a întocmit o listă pentru turiştii în căutare de noi ţări care merită vizitate. Printre acestea se numără şi Republica Moldova.

 

În Moldova, va fi extinsă Lista de jurisdicții care nu respectă standardele internaționale de transparență. Se planifică includerea în ea a încă 16 țări.