În timp ce Ion Chicu se afla în fruntea Ministerului Finanțelor, instituția ar fi prezentat informații false ce țin de frauda bancară, a declarat deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

 

Noul premier votat, Ion Chicu a făcut declaraţii de presă după şedinţa Legislativului explicînd nevoia de a instala un nou Guvern, cît mai rapid.

 

 

La sediul președenției a avut loc ceremonia de depunere a jurămîntului de către membrii Guvernului condus de Ion Chicu.

 

Șeful statului, Igor Dodon, cheamă membrii fracțiunilor parlamentare la negocieri la sediul președenției.

 

Fracțiunea Partidului Democrat a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului de Miniștri, în frunte cu Maia Sandu, în cadrul ședinței de azi a Legislativului, alături de cea a PSRM. Astfel, Guvernul a picat cu 63 de voturi, după 5 luni de activitate.

 

 

În conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene, pe data de 27 octombrie 2019 vom trece la ora de iarnă.

 

 

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de către deputații PSRM și PDM.

 

Politicienii republicani examinează mai multe căi de evoluție a situației din țară și nu exclud nici una dintre ele.

 

 

Deputații au demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu.

 

Fostul viceministru de Externe Andrei Popov este de părere că schimbul de replici acide dintre liderii coaliției de guvernare, în ultima perioadă, este unul mai mult formal. Risc de alegeri anticipate nu există, se arată convins Popov.

 

 

Fostul premier Vlad Filat încearcă să demonstreze că nu a fost beneficiarul a 5,5 milioane de euro care ar fi ajuns pe contul companiei „Rodos Overseas” deschis la „Banca Socială”, bani care i-au fost atribuiți prin sentința Judecătoriei Buiucani din 27 iunie 2016 și pe care trebuie să-i întoarcă statului.

 

 

Avionul de marfă ucrainean An-12BK, care a făcut senzație, în sensul direct al cuvîntului, și care zbura adesea deasupra capitalei Moldovei, aparține aceleiași companii aeriene, al cărui avion s-a prăbușit astăzi în Ucraina.