În această seară PSRM și ACUM au semnat un acord de prelungire a colaborării politice. Textul acordului semnat azi de partidele de la guvernare a fost publicat de către vicepreședintele Parlamentului Ion Ceban.

 

 

Discuțiile despre construcția unei autostrăzi care va conecta Republica Moldova cu infrastructura rutieră europeană și coridorul economic european ar urma să prindă greutate în mai puțin de un an.

 

 

Guvernul Maia Sandu se apropie de 100 de zile de activitate, iar un raport de activitate a Executivului în această perioadă va fi prezentat marți, 24 septembrie, adică la 108 zile de la învestirea Guvernului.

 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua, la 11 septembrie, o vizită de lucru în Federația Rusă.

 

 

Moldovagaz și Gazprom vor iniția, în cel mai scurt timp posibil, negocierile privind semnarea noilor contracte de furnizare a gazelor naturale în Moldova și tranzitul său prin țara noastră către Balcani.

 

Activistul civil, avocatul Ștefan Gligor, consideră că menţinerea veniturilor la bugetul de stat este posibilă şi fără a afecta mediul de afaceri și industria turismului din Moldova.

 

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri vor edita o carte de bucate găgăuze. Volumul este elaborat de către Centrul ştiinţific de cercetări din autonomie şi se preconizează să vadă lumina tiparului în 2020.

 

Cel puțin cinci funcționari care au participat la procesul de organizarea și desfășurare a concursului pentru identificarea companiei care să ia în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău ar trebui să fie cercetați de procurori, consideră deputatul Alexandru Slusari.

 

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis vineri, 16 august, după dezbateri în ședința publică, majorarea cu 5,58 la sută a prețului reglementat la energia electrică furnizată populației de către compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie.

 

 

Fostul reprezentant al Moldovei la CEDO, activistul public Stanislav Pavlovschi, apreciază drept greşită ideea de a considera Legea Supremă a ţării drept un document absolut perfect.

 

Noua decizie a Guvernului de a marca anual, pe 23 august, Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului este o agravare a situației cu 8 și 9 mai, și încă o palmă la obraz.

 

Pericolul revenirii lui Plahotniuc există cu adevărat, iar acum timpul lucrează pentru el. Această opinie a fost exprimată într-un interviu oferit ediţiei ruseşti „Ziarului parlamentar” de către politologul moldovean, fostul parlamentar Zurab Todua.