Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, afirmă că nu va admite repetarea scenariului din 2014, cînd partidul său a fost exclus din cursa electorală pe ultima sută de metri

Politicianul a anunțat că va înscrie în cursa electorală pentru acest an două partide – Partidul Nostru și un partid dublură, care va conține în listă aceeași candidați la funcțiile de deputați. Usatîi e explicat că vrea astfel să se asigure că nu va fi exclus din cursa electorală.

„Înțelegeți pînă la ce s-a ajuns? Voi fi nevoit particip la alegeri cu două partide: va fi Partidul Nostru și Partidul Nostru 2. Voi ieși deschis în fața oamenilor și le voi spune tot ce am de gînd, nu va fi un joc de culise. Acest lucru îl vom face pentru a ne asigura în cazul în care vor încerca să ne scoată din cursă și atunci las să se gîndească pe care partid să-l excludă, pentru că listele vor fi identice”, a explicat Usatîi în cadrul unei emisiuni la TV8.

Liderul „PN” nu a exclus că va avea și un al treilea partid de rezervă, pentru orice eventualitate. „Astăzi ei nu fac politică, ei joacă «Bătălie navală»”, a punctat el.

„Le voi spune oamenilor să voteze pentru a doua listă, pentru că vor fi tot oamenii noștri, în cazul în care un partid va fi exclus. Dacă în ultimul moment una dintre liste va fi exclusă, noi vom avea a doua listă. Noi astăzi încercăm să prevenim orice scenariu posibil”, a adăugat Renato Usatîi.

Politicianul a menționat că va găsi o soluție și la problema înscrierii sale în cursa electorală, în condițiile în care noua lege prevede că participanții trebuie să se prezinte la autoritățile naționale pentru a obține certificatul de integritate.

„Eu am numite contramăsuri, dar nu le pot divulga, nu pentru că ar fi un secret, dar pentru că ei foarte atent ne monitorizează ce facem”, a conchis el.

Anterior, membrii „Partidului Nostru” s-au plîns de faptul că legislația electorală a fost modificată cu scopul de a nu-l admite pe Usatîi în cursa electorală. Potrivit lor, prin obligarea candidaților de a se prezenta la autoritatea de integritate, le sînt încălcate drepturile constituționale, comunică Noi.md.