Igor Dodon a declarat că statul român ar avea prevăzut un „buget enorm” menit să contribuie la lichidarea statalităţii moldoveneşti prin unirea cu România.

„Este un articol în bugetul României îndreptat direct spre lichidarea statalităţii R. Moldova. De aceea, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că este popupulism, este o politică foarte clară, de stat, de lichidare a statalităţii R.Moldova”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Preşedintele a subliniat că „noi în R.Moldova nu cheltuim anual atîţia bani (pentru menţinerea statalităţii) cît cheltuie România pentru lichidarea statalităţii”. Potrivit lui, unionismul „este cel mai mare risc pentru securitatea naţională a R.Moldova”.  „Trebuie să avem o atitudine foarte serioasă şi precaută faţă de aceasta. Chiar dacă unii sînt populişti şi încearcă să paraziteze pe aceste mesaje, da noi nu trebuie să subevaluăm acest risc, pentru că există forţe, există instituţii de stat, inclusiv din statul vecin”, a afirmat Dodon.