Directorul general al Liceului „Orizont” din Republica Moldova, Turgay Șen Mustafa, a fost scos de sub urmărire penală.

Acesta a a fost invitat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiindu-i adusă la cunoștință, în prezenta avocatului, ordonanța, transmite Noi.md

„În rezultatul efectuării mai multor acțiuni de urmărire penală, la moment, s-a constatat lipsa în acțiunile Turgay Șen Mustafa a elementelor infracțiunii, fapt care a determinat adoptarea acestei soluții procesuale”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale

Menționăm că pe 31 august, directorul general al liceului „Orizont” a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce urma să zboare la București pentru a participa la o conferință.

Acesta a fost escortat la sediul PCCOCS, de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, pentru a fi audiat în calitate de bănuit în privința unor circumstanțe ce fac obiectul unei cauzei penale investigată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Urmărirea penală pe caz continuă.

Anterior a fost raportat că Turgay Şen, directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Republica Moldova, a fost reţinut în Aeroportul din Chişinău, în timp ce pleca spre Bucureşti la o conferinţă.

Persoanele care l-au reţinut s-au prezentat ca fiind angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, a anunțat pentru jurnal.md o persoană care urma să plece cu directorul.

După ce a prezentat paşaportul la control, directorului i s-a spus că există o problemă şi a fost rugat să intre într-o cameră, pentru ca să-i fie puse nişte întrebări. Acolo i s-a spus că pe numele său există un dosar penal şi nu poate părăsi Republica Moldova.

Directorului i s-a cerut să-i însoţească pe cei care l-au reţinut, el însă a refuzat şi a cerut azil politic. Ieri, Euronews-ul anunţa despre sechestrarea în Kosovo a mai multor profesori turci de către serviciile turceşti de informaţii, care i-au bătut.