Republica Moldova și Ucraina au convenit asupa fazei active de demarcare a frontierei de stat.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei, decizia a fost luată în urma rezultatelor celei de-a 11-a ședințe a Comisiei comune de demarcare de la Kiev, relatează Noi.md.

Delegațiile au discutat stadiul și perspectivele realizării Planului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene pentru 2018, au făcut un schimb de opinii cu privire la probleme de actualitate în pregătirea documentelor finale de demarcare și au aprobat o serie de modificări în documentele de lucru privind delimitarea frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina.

În urma discuțiilor, Comisia comuni a decis să înceapă faza activă a lucrărilor de demarcare pe secțiunile nedemarcate ale frontierei de stat moldo-ucrainene în luna iunie. Următoarea ședință a Comisiei generale de demarcare moldo-ucraineană este programată pentru a doua jumătate a anului 2018 pe teritoriul Republicii Moldova.

Înregistrarea contractuală și legală a frontierei de stat cu statele vecine aparține priorităților politicii externe a Ucrainei. În acest sens, partea ucraineană acordă o mare importanță lucrului eficient și neîntrerupt al Comisiei comune de demarcare a frontierei și o califică drept un instrument important pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova și aprofundarea cooperării frontierei moldo-ucrainene.