Zeci de șoferi circulă pe drumurile Moldovei în stare de ebrietate: poliția avertizează că amenzile ar putea atinge cîteva mii de euro.

Nu șoferilor băuți la volan! În cadrul unei operațiuni speciale „Nopți albe”, doar în weekendul trecut au fost depistați circa 50 de conducători auto băuți la volan.

Potrivit datelor Inspectoratului Poliției, în weekendul trecut agenții de patrulare au prins 48 de astfel de contravenienți.

„Șoferii prinși în stare de ebrietate la volan ar putea să scoată din buzunare pînă la 42/500 de lei (două mii 148 de euro potrivit actualului curs al Băncii Naționale – nota red.) și, totodată, să rămînă fără permisul de conducere pe un termen de la trei la cinci ani”, a menționat poliția.

În Moldova se preconizează înăsprirea pedepselor pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Structurile abilitate intenționează să elaboreze un plan de acțiuni pentru combaterea acestui fenomen. Una dintre măsurile propuse este pedepsirea șoferului prins băut la volan cu  muncă la morgă.