Președintele Igor Dodon a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis pînă la sfîrșitul acestui an.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a reiterat poziția privind prezența structurilor NATO în Republica Moldova. Șeful statului a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis chiar pînă la sfîrșitul acestui an.

”Există probabilitatea ca după alegerile parlamentare de la sfîrșitul acestui an Oficiul Alianței să fie închis”,  a declarat Dodon pentru publicația "Izvestia".

În iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianța Nord Atlantică ca parte a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituție responsabilă pentru implementarea acesteia. DCBI are drept scop consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova și presupune un pachet de asistență divizat în două faze. În cadrul primei faze, Ministerul Apărării a conlucrat cu experții internaționali delegați de către Alianță pentru acordarea suportului și consultanței în elaborarea documentelor de politici.