În Moldova, publicitatea audio va fi interzisă. Utilizarea acesteia va fi posibilă numai la evenimente publice, tîrguri sau competiții sportive.

Acest lucru e prevăzut în proiectul de lege care va reglementa industria publicitară.

"Atît de multă gălăgie din cauza ei. Îi împiedica doar pe oamenii să se odihnească, oamenii în vîrstă se odihnesc la prînz".

"Unii oameni în etate nu pot merge la piață și îşi fac cumpărăturile de la vînzătorii din stradă. Cred că este o idee bună". În plus, vor interzice să pună bannere pe clădirile administrative, precum și la mai puțin de 50 de metri de hoteluri, muzee și monumente.

Un alt amendament se referă la publicitatea politică în afara campaniilor electorale. "În Chișinău avem multe panouri publicitare și este dificil de stabilit, dacă este publicitate comercială sau politică.

„Trebuie să existe o lege, care să reglementeze publicitatea la radio și televiziune, cu explicații foarte detaliate", a spus specialistul în publicitate Evgheni Rîbka. Proiectul a fost elaborat cu scopul de a îmbunătăți legislația în domeniul mass-media. Acesta este promovat de un grup de deputați cu participarea președintelui Parlamentului Andrian Candu.