Conaţionalii noştri continuă să ducă faima Republicii Moldova peste hotare.

De această dată, mica interpretă Andreea-Emira Rață a obţinut locul trei în cadrul Concursului internaţional muzical pentru copii „Slaveanski Bazar”, desfăşurat la Vitebsk, Belarus, relatează Noi.md.

Despre acest lucru informează consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, care nu a ezitat să-i adreseze felicitări tinerei interprete.

Născută la 3 iulie 2007, talentata moldoveancă originară din Anenii Noi a reuşit să ridice în picioare publicul de la Vitebsk, care a răsplătit-o cu aplauzeîndelungate.

Pentru Andreea-Emira Rață aceasta nu e prima victorie de acest gen. Ea este laureată a Premiului I „Copiii planetei internaționale” (Obzor, Bulgaria, 2015), „Shatty” (Astana, Kazahstan, 2015), „EUROIURMALA” (Letonia, 2016), „Cîntă inima” (Anenii Noi, Moldova, 2016).

La începutul concursului, interpretul şi compozitorul de muzică uşoară Constantin Moscovici a dat citire mesajului preşedintelui ţării, Igor Dodon, prin care le-a urat succes tutuor participanţilor, menţionînd că „Slaveanski bazar” este concursul care, pe an ce trece, descoperă tot mai multe talente.

„Anual, în paleta Festivalului apar culori suculente noi, se lansează noi programe și proiecte ce se disting prin diversitate și conferă sonoritate modernă. Creat pe terenul ospitalier și prietenos din Belarus, sărbătoarea artei se caracterizează printr-o atmosferă de prietenie, încredere și înțelegere reciprocă a oamenilor foarte înzestrați”, se arată în mesajul şefului statului.

Lansat încă în 1992, „Slaveanski bazar” este un concurs internaţional muzical la care participă copii din aproximativ 20 de ţări.