Două persoane fizice și alte două juridice, învinuite de organizarea migrației ilegale, și-au primit pedepsele în instanță.

Inculpații, pe parcursul anilor 2015-2017 au întreprins acțiuni în vederea organizării intrării și șederii ilegale în statul Israel a cetățenilor Republicii Moldova, transmite Știri.md.

În acest scop, inculpații s-au întîlnit cu potențialii imigranți, cărora le-au explicat condițiile contractuale și de muncă în statul Israel, documentele necesare pentru deschiderea vizei de intrare și ședere în Israel și remunerația ilicită în sumă de aproximativ 7.000 dolari pentru persoană, care urma a fi achitată acestora.

Membrii grupului au falsificat certificatele care atestă absolvirea cursurilor specializate de îngrijire a bătrînilor, certificatele medicale care atestă starea sănătății imigranților, iar ulterior le-au organizat transportarea la Consulatul statului Israel din orașul Kiev, Ucraina.

Inculpații și-au recunoscut vina, iar instanța de judecată le-a stabilit o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 500.000 de lei.

Totodată, inculpații au fost privați de dreptul de a exercita activități legate de turism și de prestarea serviciilor în domeniul angajării în cîmpul muncii peste hotarele Republicii Moldova pe un termen de 4 ani.

La fel, prin sentință s-a dispus a confisca suma de 71.340 dolari cu titlu de mijloace bănești obținute din activitatea infracțională.