Democrații spun că nu vor alegeri anticipate. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari.

Astfel, partidul a invitat socialiștii la discuții, privind formarea unei coaliții de guvernare, scrie agora.md.

„Noi nu am condiționat dialogul de nicio funcție, a fost flexibil, iar ACUM a refuzat dialogul. Am așteptat trei luni ca ACUM să se trezească la realitate și să înțeleagă că deputații nu trebuie să-și facă selfie ca niște turiști în Parlament și să aleagă funcții. Ei au rămas pe rețelele de socializare. Ei nu sînt pregătiți să-și asume responsabilități, au nevoie de timp pentru a se maturiza. În aceste condiții, PD a luat act de situația politică și a decis să mandateze conducerea partidului să ia măsuri necesare ca să nu se ajungă la alegeri anticipate”, a declarat Vitalie Gamurari.

„Transmitem invitația către PSRM, ca să avem o primă discuție ca să avem o imagine clară. Dacă vom găsi consens, se poate trece rapid la formalizarea acestei soluții, atîta timp cît ambele părți vor compromisul. Vom aborda propunerile publice ale PSRM privind formarea majorității și a Guvernului, unele sînt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din partea lor”, a mai spus acesta.

Vitalie Gamurari a părăsit sala de presă fără a răspunde la întrebările jurnaliștilor.