Președintele Moldovei, Igor Dodon, avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care se află în Moldova pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Părțile au menționat cu satisfacție faptul că în anul curent, numărul participanților la forum a ajuns la circa 1000 de persoane și include înalți reprezentanți ai structurilor de stat și ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia.

Interlocutorii am abordat subiecte privind rezultatele ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică. S-a menționat faptul că timp de cîteva luni, Guvernul Moldovei și cel al Rusiei au reușit să discute un număr mare de probleme, multe dintre ele regăsindu-se în Protocolul ședinței Comisiei.

”Este extrem de important faptul ca înțelegerile la care s-a ajuns, să fie realizate la modul practic, astfel încît țările noastre să poată iniția discuții cu privire la implementarea unor programe de cooperare comercială și economică pe termen lung”, au declarat Igor Dodon și Dmitrii Kozac.

În încheierea întrevederii, ei au constatat cu satisfacție dinamizarea raporturilor bilaterale moldo-ruse, menționînd că evenimentele care au loc în cadrul parteneriatului moldo-rus ne conving că relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Federația Rusă se consolidează pe termen îndelungat, transmite Noi.md.