Două cauze penale au fost deschise în urma incidentului de la mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, care a curmat viața a trei bărbați. Mai mult, o persoană a fost reținută de către ofițerii de investigație.

Potrivit procurorilor, explozia a avut loc în jurul orei 14:30, autoritățile fiind anunțate abia la ora 19:43.

Astfel, în interiorul minei au fost găsite trei pesoane, dintre care două deja decedate, iar cea de-a treia a murit în drum spre spital.

La fața locului au intervenit 23 de echipaje de salvatori și pompieri. Victimele au fost depistate la distanța de circa 4 km de la intrarea în mină.

Procurorii au ridicat un șir de documente și au audiat mai multe persoane. Reprezentanții procuraturii au evitat să ofere detalii despre persoana reținută, motivînd secretul anchetei, însă au specificat că aceasta este repsonsabilă de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră. Iar oamenii legii urmează să efectueze o serie de investigații care ar dezvălui cauzele producerii accidentului și dacă a fost respectată tehnica de securitate în procesul tehnologic.

Potrivit datelor preiliminare oferite de anchetă, mina este gestionată de un agent economic privat, iar ora exactă a producerii accidentului încă nu este cunoscută. Totodată, membrilor familiilor persoanelor decedate le va fi acordată asistență psihologică.